Biografie Inge Lensing

   

De kunstenares Inge Lensing staat bekend om haar schilderstalent en veelzijdigheid. Na een professionele carrière in de zorg en op de Universiteit van Maastricht is ze haar creatieve hart gaan volgen. Hierbij werd al heel snel duidelijk dat Inge Lensing een geboren natuurtalent is. Haar manier van schilderen, de verschillende stijlen die ze met elkaar verbind en combineert, haar kleurgebruik en expressie maken de kunstenares in haar 2e carrière tot een echt kunstenaars fenomeen.

Dat ze talent heeft werd ook al snel over de landgrenzen opgemerkt, ze werd uitgenodigd voor het Belgische X-factor programma voor kunsten “Canvas Creatief”, waar haar abstracte kunstwerken door de directeur van het museum in Leuven werden bestempeld als 1 van de mooiste schilderijen van de show.

Inge Lensing geeft met haar swingende, gezellige en humorvolle dikke dames schilderijen, geïnspireerd op Botero, het Bourgondische leven van Zuid- Limburg en vooral Maastricht weer. Met haar dikke dames schilderijen tovert ze elke keer weer bij de kijker een glimlach op zijn of haar gezicht.  In de met een knipoog en fors aangezette kleurrijke kunstwerken herkennen de mensen vaak zichzelf of anderen als levensgenieters, vrolijk, gezellig en een tikkeltje blasé. Haar dikke dames schilderijen zijn daarom een waar plezier om naar te kijken. Naast haar kleurrijke dikke dames en kippen schilderijen maakt Inge Lensing ook hele bijzondere abstracte kunstwerken. De gelaagdheid, het kleurgebruik, de beweging en vormen van haar abstracte werken maken het voor de aanschouwer zeer boeiend, verrassend en spannend om naar te kijken.

Inge Lensing laat zich bij haar abstracte werken alleen maar leiden door emotie en gevoel. Deze passie voor het schilderen voel je dan ook terug in elk kunstwerk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inge Lensing